Foto’s en voortgang

     Bekijk de foto’s van het project!

Voorjaar 2021 – en daar gaan we weer!

Het jaar begon met een aantal aanpassingen rondom de wiebelbrug, maar al snel gingen we verder met de aanleg van de eetbare ‘pluktuin’. Heel veel kinderen van De Horst hielpen mee – wát een enthousiasme! We werden ook flink geholpen door Landschapsbeheer Drenthe, Omega Waterontharders en Hoveniersbedrijf Vellinger. En het eerste ‘tuin-vlogje‘ is gemaakt door groep 8 – hartstikke leuk! 

Oktober 2020 Behendigheids parcours & plantvak met wiebelbrug 

In de herfstvakantie is er van begin tot eind hard gewerkt om de metamorfose verder uit te breiden. Op vrijdagmiddag gingen de tegels voor het plantvak eruit, op zaterdag werd er veel grond verplaatst. Maandag en dinsdag was Kompan actief en plaatste de wiebelbrug en het behendigheidsparcours. Ondertussen metselden we eigenhandig de rivierbedding en konden we vrijdag en zaterdag het plantvak inrichten en afronden. Maandag 19 oktober was daar het prachtige moment om ons werk bekroond te zien met al die blije, actieve kinderen en dankbare medewerkers van IKC De Horst!   

We konden deze week echt niet zonder Hoveniersbedrijf Vellinger uit De Wijk. 

September 2020 – Burendag & NL Doet-inhaaldag

Op 26 september vielen verschillende activiteiten samen: Zo stond al langer in onze agenda dat we NL Doet op deze dag zouden inhalen, en bleek later dat op diezelfde datum landelijke Burendag werd georganiseerd. Daar bovenop besloten we mee te doen aan de leuke dorpsactie “Wiekers Ruumt Op”. Het resulteerde in een dag vol gezelligheid in de buitenlucht, met gepaste onderlinge afstand én weer een aantal onderhoudsklusjes van ons lijstje afgevinkt. 

Speciale aandacht voor de prachtige ‘sponsor-wegwijzer’, helemaal in passende houten-naturel-stijl, en pro-bono gemaakt door Tom’s Woodwork uit De Wijk. 

Zomer 2020 – Groei & bloei

Watergeven, watergeven, watergeven… en genieten want alles groeit en bloeit 🙂

Wanneer de school in augustus start, wordt er écht verstoppertje gespeeld, wordt de radslag gedaan en worden er ‘sneeuwengeltjes’ in het gras gemaakt – het is alsof de kinderen nooit gras gevoeld hebben…?

Maart 2020 – Meubilair en groen erin 🙂

Vergroening van het plein. Graszoden leggen rondom de schommel, plantenbakken geplaatst, MEGA picknicktafel geplaatst.

Februari 2020 – tegels eruit!

Voorbereiding en plaatsing van de schommel. Oude toestellen verwijderd, tegels eruit gehaald, witzand afgevoerd, grond aangevoerd.

Augustus 2019; aanpak Kleuterberg

 

De renovatie van de Kleuterberg over de duiker! Wat is er hard gewerkt door veel enthousiaste hulpouders, hulpkids en hulpjuffen&meester. Hoveniersbedrijf Vellinger en Compagner Bestratingen hielpen belangeloos – GEWELDIG! Wat er werd gedaan? Stenen kruien, metselen, palen slaan, graven, graszoden leggen, enzovoort. En het resultaat mag er zijn!

 

Programma klussen 2021:

Februari | Start aanleg Pluktuin

Februari | aanpassingen rondom wiebelbrug

Maart | met groep 6 & 8 planten in de pluktuin

Maart | dak-moerbeibomen op het kleuterplein

April | natuurlessen groepen 3,4 & 5

April |zaaien in de klas

28/29 mei | NLdoet

Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

T: 0612345678

E: info@email.nl

Droomlaan 12
Neverland