VRIENDEN

van het Schoolplein – Buurtplein

Sponsoren, donateurs, vrijwilligers  –  vrienden van het Schoolplein – Buurtplein: we kunnen niet zonder hen. Voor elk onderdeel dat we plannen en uitvoeren op het plein zijn we afhankelijk van financiële middelen, maar ook regelmatig van expertise of zogenaamde ‘in kind’ sponsoring met materialen en machines. Aan alle vrienden: BEDANKT!

Lijkt je dit ook wel wat? Sponsoren of doneren, klein of groot – graag! 

Margo (van de werkgroep) kent Quercus Boomexperts. Nadat ze bij hen advies inwon bij over geschikte schaduwbomen voor het kleuterplein, bood het bedrijf aan een 5-tal dak-moerbeibomen én de aanplant ervan te sponsoren. Het groene schoolplein bleek goed bij de duurzame visie van het bedrijf te passen. Over Quercus:

“Naast gangbare boomverzorgingswerkzaamheden werkt Quercus boomexperts aan uitdagende, bijzondere en complexe boomprojecten door heel Nederland. Onze klantenkring is divers, wij werken voor particulieren, instellingen en overheden. Al 30 jaar lang verzorgen wij met ons team van European Tree Workers en European Tree Technicians de bomen in Nederland.” 

Dennis Pettinga heeft 3 kinderen op De Horst, las over dit initiatief en meldde zich bij ons: hij wilde graag bijdragen aan het Schoolplein – Buurtplein. Met een welkome financiële donatie én de ontwikkeling van deze website heeft zijn bedrijf Daar-om.nl daar invulling aan gegeven. Het gaf ons precies wat we nodig hadden: de website geeft een ‘gezicht’ aan alle vrijwillige inspanningen op en sponsoren van het plein. Over Daar-om.nl  :  

“ONLINE MARKETING BUREAU VOOR HET AMBITIEUZE MKB

Daar-om.nl helpt het ambitieuze MKB te groeien en innoveren. Wij helpen om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw bedrijf te professionaliseren.”

Via een ouder, Laura, werkzaam bij ENGIE en met 2 kinderen op De Horst, konden we aanspraak maken op een donatie van ENGIE Doet! Dat deze aanvraag eind 2019 werd gehonoreerd gaf ons vleugels en het gevoel dat de plannen echt gerealiseerd konden worden. Dankzij ENGIE staan er op het plein houten banken en een MEGA-picknicktafel, bloembakken en een groot plantvak in het verkeersplein. Over ENGIE:

ENGIE bouwt in 70 landen aan een duurzame wereld. Wij voorzien al 100 miljoen mensen dagelijks van groene stroom. De wereld wordt duurzamer. Bedrijven en huishoudens gaan steeds bewuster om met energie. Ook onze klanten doen dat. Wij helpen hen daarbij, met adviezen, technische oplossingen, digitalisering en duurzame energie. De komende jaren gaan we daarin nog veel verder.” 

Ook deze vriend van het Schoolplein – Buurtplein vonden we via een ouder. Erik Venema heeft 3 jongens die naar de Horst gaan. Via zijn opdrachtgever TVM mochten we een aanvraag tot sponsoring indienen. Dankzij hen staat er nu een vijfzwaai-schommel op het plein!  over TVM:

“De TVM foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan een duurzame verbetering van de maatschappelijke en sociaaleconomische omgeving door het beschikbaar stellen van financiële middelen. TVM Foundation is een onderdeel van TVM Verzekeringen: TVM is de gespecialiseerde verzekeraar voor logistiek en transport over weg en water, met coöperatieve grondslag.”

Onze lokale vrienden:

Programma klussen 2021:

Februari | Start aanleg Pluktuin

Februari | aanpassingen rondom wiebelbrug

Maart | met groep 6 & 8 planten in de pluktuin

Maart | dak-moerbeibomen op het kleuterplein

April | natuurlessen groepen 3,4 & 5

April |zaaien in de klas

28/29 mei | NLdoet

NIEUW OP ONS PLEIN!

De eetbare PLUKTUIN

 


Dit voorjaar zijn we begonnen met de aanleg van de eetbare pluktuin. De kinderen van De Horst hebben zelf héél hard geholpen bij het planten van haagjes, frambozen, blauwe bessen, en rode bessen. En er staan ook al 7 flinke fruitbomen. Maar het is nog niet klaar; er komt nog meer! Ook volgt er binnenkort een prijsvraag naar de beste naam voor deze tuin. We zijn benieuwd!

Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

E: buurtpleindehorst@gmail.nl

Postweg 43a 
De Wijk